Aanleg onderdoorgang Middelberterweg gestart

Foto: Jan Buwalda

De werkzaamheden voor de onderdoorgang Middelberterweg, onderdeel van de nieuwe ontsluitingsroute (de Meerstadlaan en de ‘nieuwe’ Borgweg) zijn gestart.

Wethouder Philip Broeksma (portefeuille Verkeer & Vervoer) verrichtte samen met Jelle Dijkstra (directeur Bureau Meerstad), Arjan Berends (Directeur Salverda) en Gert Brunink (Directeur Schagen) afgelopen donderdag de officiële eerste handeling.

Tussen de Vossenburglaan in Meerstad en de P+R Meerstad komt een nieuwe snelle route richting Stad en ring voor auto, fiets en openbaar vervoer. De route bestaat uit twee nieuwe wegen: de Meerstadlaan en de nieuwe Borgweg. De nieuwe route is nodig, omdat Meerstad steeds meer inwoners krijgt. De Driebondsweg is met alle nieuwe inwoners niet meer toereikend. De nieuwe route lost de verkeersproblematiek bij de Borgbrug op, voegt een betere veilige fietsroute toe en zorgt voor minder verkeer achter Klein Harkstede. De route is zo ontworpen en wordt zo aangelegd dat deze mee kan groeien met het gebruik en de omgeving.

Werkzaamheden

De werkzaamheden aan de nieuwe route zijn opgeknipt in delen. Één deel daarvan is de aanleg van de onderdoorgang Middelberterweg. Als alles volgens planning verloopt, zijn de onderdoorgang Middelberterweg en de nieuwe route rond de zomer van 2023 gereed voor auto, fiets en openbaar vervoer.

(Op de foto staan van links naar rechts: Jelle Dijkstra (Directeur Bureau Meerstad), wethouder Philip Broeksma, Gert Brunink (Directeur Schagen) en Arjan Berends (Directeur Salverda)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen