Bewoners Zilverlaan overhandigen Nijestee zwartboek over ongelijke renovatie

Foto: Google Maps

Bewoners van de Zilverlaan in de wijk Vinkhuizen overhandigen woensdag een zwartboek aan woningcorporatie Nijestee. De bewoners willen dat alle problemen bij de renovatie van hun woningen worden aangepakt.

In het zwartboek staan foto’s en beschrijvingen van problemen waar Nijestee met de huidige renovatie geen oplossing voor biedt. Bewoners aan de Zilverlaan hebben namelijk al jaren klachten over scheuren, vocht, tocht, schimmel en kou. Een gedeelte van deze problemen worden nu aangepakt, maar niet volledig en ook niet overal gelijk in dezelfde straat. Bij de renovatie in de rest van de Zilverlaan zijn er bijvoorbeeld wel nieuwe kozijnen en deuren gekomen.

“Tijdens bijeenkomst anderhalve week geleden hebben we met veertig buren afgesproken dat wij een volledige renovatie willen”, vertellen huurders Roos Yard en Madja Naferi. “We zijn erg blij dat Nijestee onze huizen opknapt, maar dan moeten ze het wel goed doen. Nijestee moet helpen bij het bestrijden van ongedierte en schimmel en het asbest moet uit ons huis en de scheuren goed aangepakt. De wc’s moeten worden aangepakt en kunnen worden verwarmd. Zo kunnen de woningen weer lange tijd mee!”

De SP staat bewoners bij in hun wensen voor betere renovatie: “Het is onbegrijpelijk dat Nijestee een halve investering doet en ook een verschillende aanpak kiest voor het ene deel van de Zilverlaan in vergelijking met de andere”, vindt SP-er Bob de Greef. “Daarom hebben we voorbeelden van problemen én de ideeën van bewoners voor verbeteringen verzameld. Het wordt tijd dat Nijestee naar bewoners luistert die nuttige bijdragen hebben voor een goede renovatie.” Volgens De Greef zit het probleem dieper dan alleen een toevallig ‘vergeten hoek’ zoals de bewoners dit ervaren. De Greef: “Huurders hebben uiteindelijk te weinig te zeggen over hun eigen huis. Woningcorporaties zijn erg groot waardoor huurders weinig inspraak hebben. De SP komt dit soort problemen erg vaak tegen overal in de stad.”

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen