Ruim duizend deelnemers aan Fietsritje Challenge Groningen

Lianne van Kessel uit Onstwedde won een gratis fietscheck.
Lianne van Kessel uit Onstwedde won een gratis fietscheck.
Foto: via Provincie Groningen

Ruim duizend Groningers deden tussen 11 februari en 9 mei mee aan de Groningse Fietsritje Challenge. De Fietsritje Challenge daagde Groningers uit om vaker de fiets te pakken met als doel de verkeersdrukte tijdens de afsluiting van het Julianaplein te beperken. Door meer te bewegen werkten de deelnemers ook aan hun hersengezondheid. Samen registreerden ze via de Ommetje app van de Hersenstichting meer dan 35.000 fietsritten.

Prijswinnaars

Deelnemers met de meeste fietskilometers of alle behaalde fietsdoelstellingen (de badges ‘Opstapper’, ‘Doorfietser’ en ‘Fietsfanaat’) maakten kans op een prijs. Tijdens de Wereldfietsdag op vrijdag 3 juni werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars. De prijzen variĆ«ren van een fietstour door Groningen, een gratis fietscheck, een Groningse sweater en speciale Fietsritje-sokken.

De meer dan duizend Groningers registreerden samen meer dan 35.000 fietsritjes. Uit de gegevens blijkt verder dat de gemiddelde fietsrit 6,6 kilometer en 42 minuten duurde. Deelnemers waardeerden de app gemiddeld met een 8.4.

De fietsritje Challenge was gedurende 14 weken beschikbaar in de wandelapp ‘Ommetje’ van de Hersenstichting. Het doel was om mensen meer te laten fietsen in de periode rondom de afsluiting van het Julianaplein en om Groningers te stimuleren meer te bewegen.

Door het Fietsritje op te nemen in Ommetje benadrukte de Hersenstichting nogmaals het belang van bewegen. Het heeft een positief effect op je geheugen, zorgt ervoor dat je beter slaapt en vermindert stress. Daarnaast verkleint bewegen het risico op hersenaandoeningen zoals dementie, depressie en Parkinson.

De provincie Groningen, Groningen Bereikbaar en de Hersenstichting onderzoeken of de Fietsritje Challenge een vervolg moet krijgen.

Vervolg

Na de afronding van de pilot onderzoeken de provincie, Groningen Bereikbaar en de Hersenstichting of Fietsritje Challenge Groningen een vervolg krijgt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen