Hanzehogeschool winnaar Low Car Diet Groningen 2016

Foto: Samenwerkingsorganisatie Groningen Bereikbaar

De Hanzehogeschool Groningen mag zich het duurzaamst reizende bedrijf van Groningen 2016 noemen.

De Hanzehogeschool won de Groningse editie van het Low Car Diet, de grootste duurzame mobiliteitswedstrijd van Nederland. De medewerkers reisden in april 58% schoner en bespaarden 278 kilo CO2. In totaal hebben de deelnemende bedrijven 50% minder met de auto gereden in de spits, 17 ton minder CO2 uitgestoten en 16% minder reiskosten gemaakt.

De prijsuitreiking vond donderdag 12 mei plaats in het Provinciehuis.

Low Car Diet

Low Car Diet was een wedstrijd tussen bedrijven en hun medewerkers om zo schoon, goedkoop en duurzaam mogelijk te reizen, dat plaatsvond van 1 tot en met 30 april. Urgenda en Groningen Bereikbaar organiseerden de wedstrijd.

Zo’n 400 medewerkers van 11 bedrijven en instellingen deden in Groningen mee.

De bedrijven konden winnen in de categorieën ‘schoonst reizende bedrijf’ en ‘grootste verbeteraar’. De Hanzehogeschool eindigde in beide categorieën op de eerste plaats.

DUO won de tweede prijs als ‘schoonst reizende bedrijf’ en de provincie Groningen won de derde prijs. In de categorie ‘grootste verbeteraar’ werd Rabobank Stad en Midden Groningen tweede en Gasunie derde.

Voor de individuele deelnemers waren er prijzen te verdelen in de categorieën meeste fietskilometers, meeste OV-kilometers en de meeste vermeden kilometers.

Helft minder auto’s in de spits

De resultaten werden bijgehouden via de online tool Carbon Manager. Daaruit blijkt dat de deelnemers in april 50% minder in de spits in de auto hebben gereden, 17 ton minder CO2 hebben uitgestoten en 16% minder reiskosten hebben gemaakt.

Veel deelnemers die anders de auto pakten, werkten meer thuis, reisden met het OV of stapten op de fiets.

De resultaten zijn te vinden op: www.lowcardiet.nl/dashboard/publiek/groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen