Werkzaamheden op en rond Hoofdstation vanaf dinsdag

Foto: via gemeente Groningen

Op en rond het Hoofdstation vinden vanaf deze dinsdag grootschalige werkzaamheden plaats.

De huidige sporen 7 en 8 verhuizen naar het nieuwe spoordek aan de zuidzijde en worden aangesloten op het bestaande spoor. Ook verhuist het monumentale seinhuis naar een tijdelijke plek verderop perron 3. Daarnaast worden de brugdekken van de tijdelijke hulpbrug over de sporen en op het station ingehesen.

Door de verhuizing van de sporen en het monumentale seinhuis ontstaat ruimte voor de noordelijke bouwkuip. Deze is nodig voor de bouw van de ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel en fietsenstalling.

Het seinhuis wordt met kranen tijdelijk verhuisd naar de westzijde van perron 3. Vanaf maandagochtend 30 mei rijden de treinen over de nieuwe sporen en stappen reizigers uit op het het nieuwe perron.

In deze periode rijden er bussen in plaats van treinen tussen Groningen en Eemshaven. Op 29 mei is er helemaal geen treinverkeer mogelijk van en naar station Groningen en rijden er ook bussen tussen Groningen-Groningen Europapark, Groningen-Zuidhorn en Groningen-Delfzijl.

De werkzaamheden kunnen geluids- en lichthinder veroorzaken in de directe omgeving van het station. De werkzaamheden met de meeste hinder worden volgens de gemeente overdag uitgevoerd.

Kijk voor meer informatie en het volgen van de werkzaamheden op de website van Groningen Spoorzone.

Lees ook: Geen treinen tussen Groningen en Eemshaven vanaf dinsdag

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen