Fracties PvdA en GroenLinks willen duidelijkheid over maatregelen om blauwalg en zwemmerseczeem te voorkomen

Foto: De Redactie

De gemeenteraadsfractie van de PvdA en GroenLinks hebben vragen gesteld aan het gemeentebestuur welke maatregelen genomen worden om blauwalg en zwemmerseczeem in zwemwater te voorkomen.

Volgens de fracties is het elke zomer raak bij het zilvermeer (Kardingeplas), het Hoornsemeer en Paterswoldsemeer dat er sprake is van blauwalg en zwemmerseczeem en dat daardoor niet gezwommen kan worden. Ook bij De Lijte in Haren staan borden die zwemmers afraden een frisse duik te nemen.

“Dit is enorm zonde aangezien juist deze openbare zwemplekken voor veel Groningers dé plek zijn om de zomer te beleven”, aldus de fracties.

“Helaas is het elke zomer weer raak met de blauwalg of zwemmersjeuk bij de Kardingeplas en het Hoornsemeer. Dat moet dit jaar anders. Onze openbare zwemplekken zijn voor veel Groningers dé plek om een de zomer te beleven. Zeker voor mensen die zich niet een lange vakantie buiten de gemeentegrens kunnen veroorloven”, aldus PvdA-raadslid Joren van Veen.

Vorig jaar zijn er enkele pilots gedaan bij het Zilvermeer met een waterpom. Ook heeft het Meerschap rondom het Hoornsemeer en Paterswoldsemeer acties ondernomen. De partijen willen van het College weten wat de resultaten van deze acties waren en of het college ook voor dit jaar maatregelen gepland heeft.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen