Feestelijke handeling bij bereiken hoogste punt SuperHub Meerstad

Foto: © Jan Buwalda

Wethouder economie & innovatie Berndt Benjamins heeft vrijdag samen met alle betrokkenen de feestelijke symbolische handeling verricht voor het bereiken van het hoogste punt van het bijzondere gebouw de SuperHub in de wijk Groenewei in Meerstad.

SuperHub Meerstad wordt een vernieuwend winkelconcept waar men behalve de dagelijkse boodschappen bij supermarkt Jumbo kan doen, ook een aanvullend programma wordt aangeboden. In eerste instantie is dat een café. Daarmee is de SuperHub volgens de gemeente een pioniersgebouw dat meegroeit met de wijk en voorziet in primaire levensbehoeften maar ook in ontmoeting, reuring en vertier. Het gebouw is transparant en alzijdig, met een duurzame, houten draagconstructie en biedt een weidse blilk naar de omliggende natuur. Architectenbureau De Zwarte Hond uit Groningen heeft het bijzondere gebouw ontworpen.

“De komst van de SuperHub en daarmee de eerste supermarkt in Meerstad is economisch en sociaal van groot belang voor een stadsdeel in ontwikkeling als Meerstad. Er ontstaat zo een nieuwe ontmoetingsplaats voor de meer dan 2.700 Meerstadjers die er nu wonen”, aldus wethouder Benjamins.

Tijdens de opening werd ook een cheque te overhandigd aan Dorpsbelangen Meerstad door MWPO, Brands Bouw en de Maripaan Groep om de inwoners van Meerstad te bedanken voor het warme welkom en iets terug te geven aan de inwoners om te besteden aan bijvoorbeeld een duurzame speelplek.

Als alles volgens planning verloopt, wordt de SuperHub medio oktober 2022 in gebruik genomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen