Weekupdate RIVM: Forse daling aantal nieuwe positieve coronatesten en ziekenhuisopnames

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen kregen 5.350 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat meldt het RIVM in de wekelijkse update dinsdagmiddag. Dat zijn er 4.521 minder dan vorige week, toen 9.871 positieve testen werden gemeld. Er werden geen corona-gerelateerde sterfgevallen gemeld uit de provincie Groningen bij het RIVM.

Het aantal nieuwe positieve coronatesten daalde de afgelopen week landelijk met 42 procent. Volgens het RIVM kregen 129.188 mensen (-29%) een positieve testuitslag in de afgelopen week. Een week eerder waren dat er 222.366 meldingen.

Het aantal ziekenhuisopnames daalde eveneens in de afgelopen week. Het aantal nieuwe patiënten op de IC’s daalde met 35 procent. In totaal werden afgelopen week 1.110 mensen opgenomen, waarvan 81 opnames op een intensive care. Daarvan waren 903 opnames ook daadwerkelijk vanwege de gevolgen van een coronabesmetting.

Er overleden iets meer mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting ten opzichte van een week eerder (113 om 104).

Ook lieten 220.512 mensen zich testen op corona. Daarvan testten 135.073 personen positief (61,3%).

Het reproductiegetal ligt opnieuw onder de 1. Het meest recente reproductiegetal is 0,79 (21 maart). Dat was een week eerder 0,82. Dat houdt in dat 100 mensen samen 79 nieuwe mensen besmetten.

In de provincie Groningen zijn 194 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de dagcijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag. De meeste besmettingen kwamen uit de gemeente Groningen (194). Het RIVM meldt geen overleden personen als gevolgen van het coronavirus.

Voorlopig is dit de laatste wekelijkse update van het RIVM, die we brengen. Door de huidige situatie rond het coronavirus, meldt het RIVM geen data meer te publiceren in de weekenden en op feestdagen. Daarnaast is er sprake van een daling van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames en veranderd het testbeleid vanaf 11 april. Mochten er redenen zijn zoals het fors toenemen van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames, zullen we dit nieuws brengen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen