Roeland van der Schaaf voorgedragen als nieuwe dijkgraaf van waterschap Noorderzijlvest

Foto: Waterschap Noorderzijlvest

Roeland van der Schaaf is woensdagavond voorgedragen als nieuwe dijkgraaf van waterschap Noorderzijlvest. Het bestuur heeft daar unaniem toe besloten. Van der Schaaf volgt daarmee Bert Middel op die per 1 juli met pensioen gaat.

De 51-jarige Van der Schaaf is sinds 2012 wethouder (PvdA) in de gemeente Groningen en heeft onder andere ruimtelijke ontwikkeling, wonen, wijkvernieuwing, versterking en herstel in zijn portefeuille. Daarvoor was hij werkzaam bij een woningbouwcorporatie en bij de gemeente.

De beoogde opvolger van Bert Middel werd door de vertrouwenscommissie gekozen uit 33 kandidaten, negen vrouwen en 24 mannen. Lambert Zwiers voorzitter van de vertrouwenscommissie: “Het waterschap Noorderzijlvest heeft gezocht naar een echte verbinder, iemand die uitstekend kan samenwerken en het belang van water landelijk en regionaal prominent op de agenda kan zetten. Het algemeen bestuur heeft het volste vertrouwen dat Roeland van der Schaaf als dijkgraaf sturing
kan geven aan deze ontwikkelingen”.

Van der Schaaf noemt de functie van dijkgraaf een prachtige kans: “Ik heb met veel plezier bijna tien jaar lang het wethouderschap in de gemeente mogen vervullen, de functie van dijkgraaf is daarop een erg mooi vervolg. Noorderzijlvest heeft in de komende jaren stevige uitdagingen zoals de aanpassing aan de gevolgen van de klimaatverandering. Water gaat steeds een belangrijkere rol spelen in onze samenleving. Ik voel me vereerd als dijkgraaf, in samenwerking met alle betrokkenen
daaraan te mogen bijdragen”.

Het algemeen bestuur verstuurt de aanbeveling aan Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen. Als de voordracht wordt geaccepteerd, gaat Van der Schaaf medio zomer aan de slag als dijkgraaf. De nieuwe dijkgraaf wordt door de Kroon benoemd voor een periode van zes jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen