Zorginstelling ZINN en Alfa-college intensiveren samenwerking in scholing zorgpersoneel

Foto: Alfa-college

De komende vier jaar leidt het Alfa-college tussen de 100 en 150 medewerkers van ZINN Groningen op tot Helpende Plus. De feestelijke aftrap plaats voor een samenwerkingstraject van zorginstelling ZINN en het Alfa-college vond vorige week woensdag plaats.

Tekort aan goed geschoold personeel

Voor deze bijscholing zijn ze bij het Alfa-college aan het juiste adres. Het Alfa-college ziet het als ultieme opdracht om zorginstellingen op maat te helpen. De markt schreeuwt om goed geschoold vakpersoneel. Zeker in de zorg is daar een enorm tekort aan. Nieuw personeel aantrekken is één ding, maar het binden en boeien van bestaand personeel is ook van belang.

Voor de eerste groep van zestien cursisten van Helpende Plus werd dan ook de rode loper uitgelegd. De kandidaten werden onthaald met een hapje en een drankje. Relatiemanager Camilla Jongst van het Alfa-college heette iedereen van harte welkom en zij gaf samen met Monique Brink, Hoofd Opleiding & Ontwikkeling ZINN en Myrthe Klimp, Projectleider praktijkgestuurd opleiden van ZINN aan erg blij te zijn met deze mooie samenwerking.

Om het startsein te geven voor deze vruchtbare samenwerking werd een grote rode knop ingedrukt en onder een luid applaus en confetti werd deze prachtige samenwerking bekrachtigd.

Camilla Jongst, Relatiemanager Alfa-college: “Het is een enorme investering in medewerkers op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen. Eigenlijk is het een groot cadeau dat we dit met elkaar kunnen organiseren”.

“Bij ZINN willen we alle ruimte geven voor het doorontwikkelen van onze medewerkers. Dat geeft goede kwaliteit van zorg, en stimuleert vakmanschap en werkplezier. Met deze aftrap zie je dat leven lang leren een feest is”, aldus Monique Brink, Hoofd Opleiding & Ontwikkeling ZINN.

Na de feestelijke aftrap gingen de cursisten met de training van start. In 2025 wordt naar verwachting de laatste groep geschoold.

Kijk voor meer informatie op www.alfa-college.nl/volwassenen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen