Nieuwe uitkijkpunten geopend bij Julianaplein en Vrijheidsplein

Foto: Aanpaik Ring Zuid

Bij het Julianaplein en bij het Vrijheidsplein is vrijdag een nieuw uitkijkpunt geopend. Mensen die de werkzaamheden aan de ringweg willen volgen zijn welkom om ter plekke een kijkje te nemen, meldt Aanpak Ring Zuid.

De twee uitkijkpunten zijn negen meter hoog, waarbij je als bezoeker op een plateau acht meter boven de grond staat. Bezoekers kunnen alleen via de trap omhoog komen, er is geen lift.

Julianaplein

Het uitkijkpunt bij het Julianaplein staat aan de Muntinglaan, direct naast informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid. Vanaf deze uitkijkpunt is een goed zicht op de Julianabrug en de tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal. Ook de locatie van het oude Julianaplein is goed te zien.

Vrijheidsplein

Om de werkzaamheden aan het Vrijheidsplein te zien, is een nieuw uitkijkpunt aan de Expositielaan, achter MartiniPlaza. Hier is de bouw van het nieuwe Vrijheidsplein te volgen.

De uitkijkpunten blijven staan totdat het project van de zuidelijke ringweg is afgerond in 2024.

Geheugenbalkon

Het derde uitkijkpunt bij de Hereweg, het Geheugenbalkon aan de Hereweg is momenteel gesloten vanwege onderhoud. Deze gaat volgens Aanpak Ring Zuid begin april weer open. Vanaf dit punt zijn de werkzaamheden aan de verdiepte ligging goed te zien.

Via de webcam Julianaplein en het Vrijheidsplein zijn de werkzaamheden ook te volgen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen