Meer verkeersdrukte te zien op wegen in en rondom Groningen

Foto: Jan Buurma

Sinds de start afgelopen maandag van fase 4 van Operatie Julianaplein is te zien dat het drukker is op de wegen in en rond Groningen. Dat meldt Groningen Bereikbaar.

Op maandag en dinsdag waren er volgens Groningen Bereikbaar meer files dan normaal en ook volgen minder mensen de omleidingsroutes. De verkeersdrukte leverde ook vertraging op voor het busverkeer.

Groningen Bereikbaar roept opnieuw op om thuis te werken, of als dit niet kan de fiets of het openbaar vervoer te pakken. Mensen die beslist met de auto moeten reizen, doen er verstandig aan om de spits te mijden. “Daarnaast is het van groot belang dat automobilisten de omleidingsroutes rondom de stad volgen. Alleen op die manier kunnen we ervoor zorgen dat het OV en de hulpdiensten zo min mogelijk hinder ervaren”, aldus Groningen Bereikbaar.

Werkzaamheden

Tijdens fase 4, die afgelopen maandag van start ging, is het Julianaplein helemaal afgesloten. Het verkeer tussen Assen en Hoogezand kan wel in beide richtingen rijden via de tijdelijke weg. Verkeer van en naar Drachten wordt omgeleid via de ringwegen.

De komende weken wordt de tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal aangesloten op de N7 en de A28. Ondertussen wordt ook het ‘oude’ Julianaplein ontmanteld. Er is onder meer een begin gemaakt met het verwijderen van de geluidsschermen langs de Maaslaan en twee portalen weggehaald bij Gyas) en bij de Maaslaan. Ter hoogte van Gyas wordt negenduizend kuub grond afgegraven. Het asfalt van het oude Julianaplein wordt gesloopt en alle blauwe borden vanaf de westelijke ringweg tot en met het Julianaplein worden verwijderd.

Ook gaat men op de plek waar de grond is afgegraven gewapende grond aanbrengen. Dat wordt in de toekomst de ondergrond voor de rijbaan van Drachten richting Assen. Aan de westzijde van de tijdelijke brug over het Noord-Willemskanaal worden piepschuim blokken aangelegd. Daarop wordt de verbinding van de tijdelijke brug op de N7 gebouwd.

Fase 4 duurt tot en met 28 maart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen