Verschillende werkzaamheden voor nieuwe verkeerssituatie bij Vrijheidsplein

Foto: De Redactie

De situatie voor het verkeer bij het Vrijheidsplein verandert komend weekend voor langere tijd. Deze week worden vooruitlopend op deze veranderingen al werkzaamheden uitgevoerd in de nachten. Dat meldt Aanpak Ring Zuid.

Twee tijdelijke wegen worden aangesloten en bestaande wegen worden afgesloten om ruimte te maken voor de bouw van het nieuwe Vrijheidsplein.

Vrijdag gaan twee tijdelijke wegen open. Het gaat om een nieuwe verbinding vanaf het Vrijheidsplein naar de westelijke ringweg en om een tijdelijke ‘keerlus’, die aangelegd wordt om ‘de superrotonde’ te maken. Die superrotonde is een combinatie van de rotondes bij Corpus den Hoorn/Stadspark en het Vrijheidsplein.

Eerder werd de tijdelijke afrit vanaf het Vrijheidsplein naar de Laan van de Vrijheid al geopend.

Nieuwe verkeerssituatie vanaf vrijdagavond

Komend weekend zijn de tijdelijke wegen open en verandert de verkeerssituatie bij het Vrijheidsplein voor langere tijd. Vrijdagavond gaat de bestaande oprit van het Vrijheidsplein richting het Julianaplein dicht. Dat betekent dat het verkeer vanaf de westelijke ringweg een maand lang niet richting Julianaplein kan.

Eind maart gaat er een nieuwe oprit open voor verkeer vanaf Laan Corpus den Hoorn direct naar de zuidelijke ringweg. Dan kan het verkeer vanaf de westelijke ringweg via de rotonde bij Corpus den Hoorn/Stadspark en de nieuwe oprit weer naar het Julianaplein.

Zaterdagochtend wordt de ‘superrotonde’ in gebruik genomen. Dat betekent dat de rotonde bij Corpus den Hoorn wordt gekoppeld aan de rotonde bij het Vrijheidsplein. Het verkeer moet hier rondrijden. Daarvoor wordt de tijdelijke keerlus in gebruik genomen en gaat de onderdoorgang bij Corpus den Hoorn/Stadspark dicht in noordelijke richting.

Ook opent zaterdag de nieuwe tijdelijke weg vanaf het Vrijheidsplein naar de westelijke ringweg. Deze blijft voor langere tijd open.

Vanuit de richting Drachten en Hoogkerk heeft de afrit Groningen-West (36) tijdelijk twee banen, één voor verkeer rechtdoor naar het Vrijheidsplein en één voor verkeer naar Laan Corpus den Hoorn.

Verschillende afsluitingen

Om de nieuwe verkeerssituatie mogelijk te maken zijn er deze week verschillende afsluitingen. Zowel Aanpak Ring-Zuid en Groningen Bereikbaar maakten een overzicht van de afsluitingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen