Eerste weekend operatie Julianaplein zonder ernstige verkeershinder

Foto: De Redactie

Het eerste weekend, waarbij de werkzaamheden startten van operatie Julianaplein is zonder problemen verlopen. Er ontstonden geen files.

De eerste fase begon vrijdagavond. Daarbij werd de rijbaan afgesloten voor verkeer vanuit Assen richting Hoogezand. Er wordt gewerkt aan het tijdelijk Julianaplein, waarbij ruimte gemaakt wordt om het definitieve plein te bouwen.

Van ernstige verkeershinder was afgelopen weekend nog geen sprake. Vanuit Assen en Drachten konden weggebruikers niet richting Hoogezand rijden. Ook afrit Groningen-Helpman (Hereweg) is dicht.

Tijdens het afgelopen weekend werd bij het Julianaplein gewerkt om de nieuwe weg aan te sluiten op de A28 en de N7. Hierdoor kan autoverkeer vanaf Assen weer richting Hoogezand rijden waarbij er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van de verkeerslichten.

De tweede fase volgt aansluitend maandag. Dan kan het autoverkeer vanuit Assen niet richting Drachten en moet dan om rijden. De werkzaamheden aan de westzijde bestaan uit het weghalen van asfalt, fundering en zand bij de A28. Deze werkzaamheden duren tot 25 februari.

De werkzaamheden bij Operatie Julianaplein zijn live te volgen via de webcam.

Regulier onderhoud zuidelijke ringweg en A28

De komende week wordt ook in vijf nachten, van maandag tot en met vrijdag, regulier onderhoud uitgevoerd aan de zuidelijke ringweg en de A28. Het gaat om normale onderhoudswerkzaamheden, zoals onder andere het controleren van de verlichting en het reinigen van goten en kolken woensdag- of donderdagnacht. Dit reinigingswerk kan zorgen voor geluidsoverlast.

Het verkeer kan de werkzaamheden passeren. Er wordt gebruik gemaakt van een rijdende afzetting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen