“Nieuwe prostitutieregels goed handhaven”

Foto: CCO/Publiek Domein

De PVDA-fractie vindt dat de nieuwe maatregelen die Groninger prostituees straks beter moeten beschermen, wél actief moeten worden gehandhaafd.

‘Het is maar de vraag of politie en andere instanties daarvoor genoeg capaciteit hebben’, zegt raadslid Simone Brouwer.

De gemeente Groningen wil de Algemeen Plaatselijke Verordening aanpassen om de positie van prostituees te verbeteren. Deze maatregelen worden vandaag in de commissie Financiën en Veiligheid besproken.

De PvdA-fractie is positief over deze maatregelen en Brouwer spreekt van ‘een duidelijke eerste stap naar betere arbeidsomstandigheden en bestrijding van uitbuiting en mensenhandel.’

Maatregelen

Er komt een intake-register voor alle in Groningen werkzame prostituees en exploitanten krijgen een grotere verantwoordelijkheid in het voorkomen van misstanden.

Ook wordt een bezoek aan prostituees van niet-vergunde prostitutiebedrijven strafbaar. De minimumleeftijd voor sekswerkers gaat omhoog van 18 naar 21 jaar en de dames mogen voortaan maximaal 11 uur per etmaal werken.

De PVDA wil aandacht vragen of politie en andere instanties over voldoende capaciteit beschikken. Deze handhaving moet volgens Brouwer gepaard gaan met meer preventie. De partij ziet op dit punt een rol voor de elf Wij-teams die straks in de stad zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen