“Chris Garrit niet op de kandidatenlijst Stadspartij 100% voor Groningen”

Foto: via Stadspartij 100% voor Groningen

Chris Garrit heeft na veel wikken en wegen besloten om toch niet op de kandidatenlijst van Stadspartij 100% voor Groningen te gaan staan. Garrit stond op een vijfde, verkiesbare plaats.

Garrit, bekend uit het nacht- en het cultuurleven in de stad en ondernemer, van onder andere EM2, verwacht het raadswerk in de toekomst niet te kunnen combineren met zijn vele maatschappelijke activiteiten in het kader van de bevingsproblematiek. Zo was hij onder meer medeorganisator van de laatste Fakkeltocht in Groningen.

“Het is echt met pijn in mijn hart, want ik ben echt fan van deze partij, dat ik me nu terugtrek voor het actieve politieke werk”, aldus Garrit. “Ik vind het echter niet eerlijk naar de kiezer als ik straks mijn woorden niet waar kan maken. Ook denk ik dat ik beter tot mijn recht kom als ik me helemaal kan richten op het ondersteunen van de gedupeerden van de gaswinning.”

Amrut Sijbolts, lijsttrekker van de partij is natuurlijk wel wat teleurgesteld in de beslissing van Garrit maar respecteert diens keuze: “Het is echt ontzettend jammer, maar Chris is op heel veel gebieden inzetbaar en zal ook nauw bij onze partij betrokken blijven, ook nog in deze campagne. Zijn werk voor de gedupeerden van de bevingen is enorm van belang, dus ik begrijp zijn dilemma. We verliezen een goede kandidaat, maar we hebben er een vriend en ondersteuner voor het leven bijgekregen.”, aldus Sijbolts.

De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 16 maart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen