Groningse kinderburgemeester Samuel ambassadeur van Beatrix Kinderziekenhuis

Foto: UMCG

De nieuwe kinderburgemeester van Groningen, Samuel, heeft zich als ambassadeur verbonden aan de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG. “Ik gun de kinderen in het ziekenhuis afleiding en speeltijd, want dat is goed voor hun gezondheid”.

Samuel heeft het ambassadeurschap van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis overgenomen van de vorige Kinderburgemeester Floor. Samuel: ‘Als ambassadeur van de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis wil ik me er voor inzetten dat er zo veel mogelijk leuke activiteiten georganiseerd kunnen worden voor de kinderen, zodat zij een prettige en zo aangenaam mogelijke tijd in het ziekenhuis hebben.’

Barbara Baijens, Coördinator Fondsenwerving van de Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis: “Wij zijn er trots op dat Samuel als de kinderburgemeester van Groningen zich aan ons heeft verbonden en denken dat Samuel ons goed kan helpen om ons verhaal verder te vertellen.”

De ambtsperiode van de 11-jarige Samuel loopt tot en met september 2022. Hij krijgt hulp van Jairo, de gekozen loco-kinderburgemeester. Samuel wil graag dat zorg voor alle kinderen toegankelijk blijft in Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen