Presentatie van buurtpreventieteam Vinkhuizen: ‘Een veilige, schone en leefbare buurt samen door en met bewoners’

Vanmiddag heeft het buurtpreventieteam Vinkhuizen zich gepresenteerd in het winkelcentrum Vinkhuizen.

20160319_122144_resized

Het team bestaat één jaar en is ontstaan op initiatief van inwoners van de wijk Vinkhuizen. Het Buurtpreventieteam in Vinkhuizen, het eerste BPT van Groningen wandelt gezellig samen en met elkaar door de wijk om het veilig, schoon en leefbaar te houden en te laten zien waar de buurt voor staat.

Burgemeester Peter den Oudsten bracht om 13.00 uur een bezoek aan het team en gaf het startschot voor deze middag. De burgemeester feliciteerde persoonlijk alle vrijwilligers met hun één jarig bestaan.

peter den oudstenburgemeester den oudsten
Het doel van deze middag was belangstellenden en inwoners te vragen waar het buurtpreventieteam zich op moeten richten en hoe de woonomgeving verbeterd kan worden. Ook zoekt het team vrijwilligers die mee willen helpen en zich willen aanmelden bij het buurtpreventieteam. Het team bestaat onderhand uit 12 leden en meer leden zijn welkom.

Het Buurtpreventieteam Vinkhuizen wordt ondersteund door de politie en de gemeente.

Voor meer informatie en/of meteen aanmelden voor het buurtpreventieteam: www.bptg.nl

Inbraak preventietruck

De inbraakpreventietruck van de politie was aanwezig tijdens deze middag. De medewerkers van de politie gaven voorlichtingen over hoe inbrekers te werk gaan en hoe je woninginbraken kan voorkomen. Ook werden folders uitgedeeld en vragen beantwoord.

inbraakinbraak 1

Lees ook: Buurtpreventieteam Vinkhuizen presenteert zich op 19 maart

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen