Inwoners Noord-Nederland digitaal vaardiger met Digitale Academie Noord-Nederland

Foto: Publiek Domein

Alle inwoners uit de drie Noordelijke provincies kunnen, ongeacht voorkennis en opleidingsniveau, sinds maandag terecht op de Digitale Academie Noord-Nederland. De Digitale Academie biedt een platform waar alle opleidingen van de Hanzehogeschool, Noorderpoort, de RUG en Biblionet Groningen op het gebied van digitale vaardigheden samenkomen.

Iedereen krijgt de kans om digitaal vaardig te worden, zowel online als fysiek en alle opleidingen digitale vaardigheden staan op één plek. Behalve online trainingen is in eerste instantie het opleidingsaanbod in Groningen in kaart gebracht. Zo zijn voor digitaal laaggeletterden de bibliotheken in Groningen de plek om fysiek informatie op te doen over de mogelijkheden en de eerste stappen te zetten in de digitale wereld. Gebruikers kunnen een account aanmaken via de website. Vervolgens worden zij, door het beantwoorden van een interactieve vragenlijst, gekoppeld aan een persoonlijk opleidingsaanbod. Inwoners kunnen ook rechtstreeks naar het aanbod en zelf op zoek naar een traject.

Het belang van digitalisering in de provincie Groningen wordt onderkend door gedeputeerde Mirjam Wulfse. “Als overheid ontwikkelen wij onze diensten steeds meer digitaal en het is heel mooi dat dankzij een initiatief als de Digitale Academie Noord-Nederland onze inwoners mee kunnen in deze digitale ontwikkelingen.”

Met de Digitale Academie wordt eveneens een bijdrage geleverd aan de doelstelling van de Digital Literacy Coalition om Groningen in 2025 de meest digitaal geletterde stad en provincie van Nederland te maken.

Kijk voor meer informatie: dann.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen