Visio Onderwijs Haren ontvangt predicaat excellente school

Foto: Google Maps

De school van Koninklijke Visio in Haren mag zich sinds maandag ‘ecxellent’ noemen. De school ontving maandag het predicaat Excellente school voor zowel het speciaal basisonderwijs als het voortgezet speciaal onderwijs. De school biedt onderwijs aan leerlingen met een visuele of meervoudige beperking.

Visio ondersteunt ieder kind met een visuele beperking, met al z’n mogelijkheden, beperkingen, talenten en bijzonderheden, zo goed mogelijk bij zijn voorbereiding op de toekomst. Daarbij kijkt de school steeds naar wat wél kan.

In de eerste plaats is Visio Onderwijs Haren een gewone school waar kinderen spelen, leren en zich ontwikkelen. Daarnaast is het een speciale school dat excellent onderwijs en de beste begeleiding aan slechtziende en blinde leerlingen biedt.

Deze waardering is volgens Visio in Haren de kroon op het werk in de ambitie om slechtziende en blinde leerlingen excellent onderwijs en de beste begeleiding te bieden op het niveau van ernstig meervoudig beperkt (EMB) tot en met havo.

Minister op bezoek bij Visio

Ook Visio Onderwijs Breda en Rotterdam hebben dit predicaat ontvangen. De nieuwe minister van Onderwijs Dennis Wiersma reikte het predicaat Excellent school uit vanuit de Visio-school in Rotterdam aan de drie Visio-scholen. Het predicaat Excellente School gaat naar scholen die kwalitatief goed onderwijs bieden en zich met hun specifieke onderwijsprofiel ook nog eens onderscheiden van andere scholen.

Er werden landelijk 20 basisscholen, 26 schoolsoorten in het voortgezet onderwijs en 9 scholen in het speciaal onderwijs bekroond met de titel ‘excellent’. Zij mogen het predicaat drie schooljaren voeren.

Kijk voor meer informatie: visio.org/onderwijs

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen