1215 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 1215 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 449 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (150), Westerkwartier (117), Het Hogeland (106), Oldambt (76), Eemsdelta (74), Stadskanaal (64), Westerwolde (62), Veendam (52) en Pekela (34). Van 31 besmettingen is de woongemeente onbekend.

Eén persoon uit de gemeente Groningen is opgenomen in het ziekenhuis. Er werden geen corona-gerelateerde sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 46.219 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat zijn er 11.287 minder dan vrijdag. Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 41.711 positieve tests per dag geregistreerd.

In de ziekenhuizen liggen nu 1.083 mensen in het ziekenhuis vanwege Covid-19, van wie 287 patiënten op een intensivecare-afdeling. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). In de ziekenhuizen zijn 124 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdeling en op de IC’s kwamen er acht nieuwe patiënten bij.

Bij het RIVM werden elf overleden Covid-patiënten gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. De registratie kan vertraagd zijn en in het weekend worden vaak minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM.

OMT adviseert heropening samenleving tot 20.00 uur

De hele samenleving kan weer open tot 20.00 uur. Dat adviseert het Outbreak Management Team (OMT) aan het kabinet, zo bevestigen bronnen na berichtgeving in diverse media.

Aan de heropening zouden wel de voorwaarden zitten die nu ook al gelden, zoals het gebruik van coronatoegangsbewijzen, verplichte zitplaatsen in de horeca en beperkingen aan bezoekersaantallen.

De meest betrokken bewindslieden buigen zich maandag over het OMT-advies. Haagse bronnen wijzen erop dat zowel het advies als de reactie van het kabinet erop nog onderwerp van discussie zijn.

Dinsdag geven premier Mark Rutte en zorgminister Ernst Kuipers weer een persconferentie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen