1631 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 1631 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 675 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (183), Midden-Groningen (177), Eemsdelta (116), Het Hogeland (106), Stadskanaal (93), Oldambt (88), Veendam (85), westerwolde (55) en Pekela (35). Van 18 geregistreerde positieve testen is geen woongemeente bekend.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames geregistreerd bij het RIVM.

Landelijk

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 57.549 mensen. Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 39.679 positieve tests per dag geregistreerd.

Momenteel is er nog steeds sprake van onderrapportage, meldt het RIVM. “Het lukt momenteel niet om het hoge aantal meldingen wat binnenkomt vanuit de teststraten te verwerken in het systeem van de meldingsplichtige ziekten van de GGD en de meldingen door te geven aan het RIVM. Er wordt hard gewerkt aan oplossingen om deze achterstand in te lopen en te verhelpen”, aldus het RIVM. De achterstand is opgelopen tot ongeveer 30.000 positieve tests over vier dagen.

Ziekenhuizen behandelen momenteel 1.108 coronapatiënten, van wie 287 op de IC. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de verpleegafdelingen zijn 117 nieuwe coronapatiënten opgenomen en op de IC’s elf nieuwe patiënten.

Afgelopen etmaal werden 12 nieuwe overleden Covid-patiënten bij het RIVM gemeld. Dat betekent niet dat deze mensen allemaal in die tijd overleden zijn, want het duurt vaak een poosje voor een sterfgeval wordt doorgegeven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen