Kleinere kans op autoschade in provincie Groningen dan rest van Nederland

Foto: CC BY-SA 2.0/Creative Commons/flickr/Jaap Stronks

Automobilisten hebben een kleiner risico op schade in de provincie Groningen. Dat blijkt uit de Auto Risicometer van Independer. De kans dat je auto mikpunt wordt van onder andere inbraak, vandalisme of zelfs diefstal is ruim 20 procent kleiner dan elders in Nederland.

De provincie Groningen is de op-één-na meest veilige van Nederland. Alleen in Zeeland hebben autobezitters minder kans op schade aan hun auto.

Toch zijn er verschillen tussen de gemeenten en de provincie. De gemeente Loppersum is de veiligste van Groningen, wat kans op autoschade betreft. Echter in de gemeente Groningen is de kans een stuk hoger, maar ook daar is nog altijd 6,7 procent minder kans op schade dan gemiddeld in Nederland.

Groningse top 5 gemeenten met de minste kans op schade:

  • Loppersum (-37,1%)
  • Het Hogeland (-35,1%)
  • Pekela (-31,6%)
  • Oldambt (-27,5%)
  • Westerkwartier (-24,9%)

Berekening

De Auto Risicometer van Independer ‘meet’ de kans op autoschade. Dit risico wordt bepaald op basis van het aantal geregistreerde auto-inbraken, autodiefstallen, verkeersongelukken binnen de bebouwde kom, gevallen van autovandalisme en het aantal van de weg gehaalde dronken bestuurders in 2020. Deze aantallen worden afgewogen tegen het aantal geregistreerde personenauto’s per gemeente en provincie.

Kijk voor meer informatie: https://www.independer.nl/autoverzekering/info/onderzoek/autorisicometer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen