Treinverkeer Noord-Nederland gaat weer rijden na storing

Foto: De Redactie

Het treinverkeer in Noord-Nederland kan weer gaan rijden. De systemen van de verkeersleidingspost in Groningen zijn hersteld na de storing die woensdag aan het begin van de middag optrad, meldt spoorbeheerder ProRail.

Het zal nog wel enige tijd duren voor het treinverkeer zijn normale loop weer heeft, aldus ProRail. De spoorbeheerder adviseert reizigers daarom de reisplanner te checken voor actuele reisinformatie.

Even voor 12.30 uur vielen in de verkeersleidingspost in Groningen de bediensystemen uit. Volgens een woordvoerder van de NS konden er geen seinen en wissels worden bediend. Uit veiligheidsoverwegingen werd besloten het treinverkeer stil te leggen. De post in Groningen bedient alle lijnen boven Heerenveen en boven Assen, aldus ProRail. “Als die uitvalt, kunnen treinen niet verder rijden en worden ze stilgelegd.”

Op het moment dat de problemen zich voordeden, waren er ook treinen onderweg. Alle treinen konden al snel op stations worden binnengeloodst. Volgens een woordvoerder van Arriva hebben er geen reizigers lang vastgezeten. De woordvoerder van de NS legt uit dat in dit soort situaties het vaste procedure is dat treinen die stil komen te staan, stapvoets naar het dichtstbijzijnde station rijden, zodat de treinen daar kunnen stoppen.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen