Vijf vrouwen uit Groningen genomineerd voor Vrouw in de Media Award

Monica Helbig, één van de vijf genomineerden.
Monica Helbig, één van de vijf genomineerden.
Foto: Dineke van der Wouden

Vijf vrouwen uit de provincie Groningen zijn genomineerd voor de regionale Vrouw in de Media Awards. Dit zijn Monica Helbig, Maria Koijck, Sanne Meijer, Esther Metting en Jellie Tiemersma.

De Vrouw in de Media Awards zijn een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. De regionale Vrouw in de Media Award is voor de vijfde keer onderdeel van de landelijke Vrouw in de Media Award. “De zichtbaarheid van vrouwelijke rolmodellen is immers net zo belangrijk in de lokale regionale media”, aldus de organisatie.

De genomineerden zijn gekozen op voordracht van journalisten die actief zijn in de regionale media en op voordracht van het publiek.

Overzicht van de Groningse genomineerden

  • Monica Helbig – Financieel expert, laat als financieel expert haar licht schijnen op financiële onderwerpen;
  • Maria Koijck – Afval kunstenaar, maakte een video over haar eigen operatieafval van haar borstreconstructie na borstkanker, de video ging viral en deed veel stof opwaaien in de gezondheidszorg;
  • Sanne Meijer – Historicus, verbindt actualiteit en cultuurhistorie;
  • Esther Metting – Universitair docent Data Science Center in Health (DASH) en RUG / UMCG, heeft onderzoek gedaan naar CoronaMelder/CoronaCheck voor VWS en naar de sneltestraten voor onderwijs in Groningen. Ze was in de media als epidemioloog en gedragswetenschapper te zien en te horen bij Corona gerelateerde onderwerpen;
  • Jellie Tiemersma – Inclusion/Accessibility advocate, zet zich in voor diversiteit en gelijke kansen voor iedereen in de samenleving, won Els Borst Netwerk Inspiratieprijs 2021.

De stembus is geopend tot 28 januari. Begin februari worden de winnaressen bekend gemaakt.

Kijk voor meer informatie en stemmen op vidm.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen