461 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 461 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 200 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (44), Midden-Groningen (42), Westerwolde (34), Oldambt (33), Stadskanaal (28), Veendam (27), Eemsdelta (21), Het Hogeland (16) en Pekela (10). Van zes besmettingen is de woongemeente onbekend.

Eén inwoner uit de gemeente Midden-Groningen is opgenomen in het ziekenhuis vanwege corona. Er werden geen corona-gerelateerde sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 17.531 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat zijn er 1.880 meer dan gisteren, blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Gemiddeld stijgt het aantal positieve coronatests. In de afgelopen week werden gemiddeld 14.436 positieve tests per dag geregistreerd.

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is met vijftien patiënten gestegen naar 1.675 mensen met Covid-19. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Verpleegafdelingen behandelen nu 1.442 mensen met corona. Dat zijn er 2 minder vergeleken met zaterdag. Er werden 121 nieuwe patiënten opgenomen. Op de intensive cares liggen 462 coronapatiënten, 3 meer dan zaterdag. Op de ic’s zijn 23 nieuwe patiënten opgenomen.

Bij het RIVM werden 6 overleden covid-patiënten gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. De registratie kan vertraagd zijn en in het weekend worden vaak minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen