430 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 430 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 182 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (45), Oldambt (41), Veendam (31), Stadskanaal (27), Westerkwartier (26), Eemsdelta (22), Het Hogeland (19), Pekela (13) en Westerwolde (11). Van 13 besmettingen is de woongemeente onbekend.

Eén inwoner uit de gemeente Westerkwartier is overleden. Drie personen werden opgenomen in het ziekenhuis. Zij kwamen uit de gemeente Groningen, Pekela en Westerkwartier.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 15.667 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat zijn er 1.086 dan vrijdag. Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests.

In de ziekenhuizen liggen nu 1.660 mensen in het ziekenhuis vanwege Covid-19, van wie 472 patiënten op een intensivecare-afdeling. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). In de ziekenhuizen zijn 133 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdeling. Op de IC’s kwamen er 17 nieuwe patiënten bij.

Bij het RIVM werden 27 overleden Covid-patiënten gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. De registratie kan vertraagd zijn en in het weekend worden vaak minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen