565 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: Andreas Lischka via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 565 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 229 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (72), Oldambt (59), Eemsdelta (38), Het Hogeland (32), Westerkwartier (31), Stadskanaal (26), Veendam (24), Westerwolde (23) en Pekela (19). Van 12 geregistreerde positieve testen is geen woongemeente bekend.

In de provincie Groningen was één sterfgeval te betreuren vanuit de gemeente Groningen. Er werden geen ziekenhuisopnames geregistreerd bij het RIVM.

Landelijk

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 16.796 mensen. Dat is het hoogste aantal in bijna drie weken tijd. De toename werd verwacht, omdat de nieuwe omikronvariant van het coronavirus dominant is geworden. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 13.207 positieve tests per dag geregistreerd.

Ziekenhuizen behandelen momenteel 1.766 coronapatiënten, van wie 481 op de IC. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). In de ziekenhuizen zijn 135 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdeling. Op de IC’s kwamen er 22 nieuwe patiënten bij.

Afgelopen etmaal werden 33 nieuwe overleden Covid-patiënten bij het RIVM gemeld. Dat betekent niet dat deze mensen allemaal in die tijd overleden zijn, want het duurt vaak een poosje voor een sterfgeval wordt doorgegeven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen