207 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 283 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 92 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (25), Stadskanaal (22), Het Hogeland (18), Midden-Groningen (14), Westerwolde en Eemsdelta (12), Oldambt (8), Veendam en Pekela (1). Ook is de woongemeente van twee positieve testen onbekend.

Een inwoner uit de gemeente Het Hogeland overleed aan het coronavirus. Drie patiënten werden opgenomen in het ziekenhuis. Dat zijn twee inwoners uit de gemeente Westerkwartier en één uit de gemeente Stadskanaal.

Landelijk

Landelijk kwamen er 9.450 nieuwe besmettingen bij. Dat zijn er 2.725 minder dan maandag. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 13.552 positieve tests per dag geregistreerd. Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen daalde met 62 tot 2.349 patiënten. Daarvan liggen 595 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Bij het RIVM werden landelijk 31 overlijdens gemeld door corona.

Weekupdate RIVM

In de provincie Groningen kregen 2580 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat meldt het RIVM in de wekelijkse update dinsdagmiddag. Dat zijn 214 minder positieve tests dan de week ervoor toen 2794 positieve tests werden gemeld. Ook werden twee Covid-sterfgevallen gemeld uit de provincie Groningen bij het RIVM.

In de afgelopen dagen zijn 94.864 positieve coronatests geregistreerd. Dat is bijna 19 procent minder dan de week ervoor. Het is het laagste niveau sinds begin november in de wekelijkse cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Ook het aantal ziekenhuisopnames daalde. In de afgelopen week kwamen 1335 mensen met corona in een ziekenhuis. Van hen werden 248 opgenomen op een intensive care. De week ervoor meldde het RIVM na correctie 1986 opnames, waarvan 338 op de intensive care.

Ook het aantal doden daalde sterk. In de afgelopen zeven dagen kreeg het RIVM bericht dat 322 mensen aan de gevolgen van de besmetting zijn overleden, tegen 445 in de week ervoor.

Het zogeheten reproductiegetal daalt naar 0,88 (6 december), het laagste niveau sinds juli.

Het RIVM verwacht dat het aantal positieve tests in de komende tijd weer stijgt door de omikronvariant. Daardoor “zal ook het aantal ziekenhuisopnames weer gaan toenemen. Een stijging die de zorgcapaciteit mogelijk ruim kan overschrijden.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen