Woningvoorraad Groningen blijft achter bij rest van Nederland

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn er dit jaar tot en met het derde kwartaal 1.652 woningen bij gekomen. Daarmee bleef de provincie achter op de rest van Nederland.

Dat blijkt uit een analyse van VvE- en vastgoedbeheerder Parel Beheer, die recentelijk verschenen cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onder de loep nam.

De woningvoorraad steeg met 0,58% van 285.012 woningen op 1 januari naar 286.664 woningen op 30 september. Afgezet naar het aantal inwoners nam de woningvoorraad daarmee 11,2% minder toe dan gemiddeld in Nederland.

Er kwamen in Groningen per 100.000 inwoners 281 woningen bij, terwijl de woningvoorraad in Nederland gemiddeld met 317 woningen per 100.000 inwoners toenam. Alleen in de provincies Zeeland, Friesland en Overijssel kwamen er afgezet naar het aantal inwoners minder woningen bij.

De voorraad woningen steeg het snelst in de provincies Flevoland en Utrecht. In de provincies Zeeland, Friesland en Overijssel was de toename van de woningvoorraad, zowel op basis van het totale aantal woningen als afgezet naar het aantal inwoners, het kleinst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen