Aardbeving met kracht van 3,2 in Garrelsweer

Foto: ANP/Nieuws.nl

In het Groningse dorp Garrelsweer in de gemeente Eemsdelta is in de nacht van maandag op dinsdag rond 1.46 uur een aardbeving geweest met een kracht van 3.2. Volgens het KNMI lag het epicentrum op 3 kilometer diepte en ging het om een geïnduceerde beving. Dat betekent dat het een gevolg is van de gaswinning in de provincie.

De beving werd gevoeld door veel mensen door hele provincie, van Delfzijl tot Bedum en ook in de stad Groningen werd beving gevoeld. Veel mensen meldden op social media dat ze de beving gevoeld hebben. Ook spreekt men van een “zware en lange beving”.

In de afgelopen weken werden in de provincie Groningen diverse aardbevingen gemeld. Vorige week was er een beving in het dorp Westeremden en maandag vond eveneens een beving plaats bij Garrelsweer.

De zwaarste aardbeving was bij het dorp Huizinge in 2012. Die had een kracht van 3,6. In 2019 was er een beving met een kracht van 3,4 bij het dorp Westerwijtwerd. In datzelfde jaar waren ook aardbevingen in Garrelsweer, met een kracht van 2,5 en 1,9.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen