229 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 229 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 84 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (36), Midden-Groningen (27), Westerwolde (17), Eemsdelta en Het Hogeland (14), Veendam (12), Oldambt (10), Stadskanaal (7) en Pekela (2). Van zes besmettingen is de woongemeente onbekend.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 11.848 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat zijn er 468 meer dan zondag. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 10.458 positieve tests per dag geregistreerd

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is maandag gestegen tot 1573, bijna een verdubbeling vergeleken met twee weken geleden. Afgelopen etmaal kwamen er 83 Covidpatiënten bij, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de verpleegafdelingen liggen nu 1247 coronapatiënten, 62 meer dan zondag. Op de intensive cares nam het aantal coronagevallen toe met 21 tot 326.

Volgens het instituut zijn er het afgelopen etmaal 22 sterfgevallen door corona gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 23 doden per dag, tegen 15 doden per dag een week eerder.

In het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM. De cijfers zijn daardoor op zondag en maandag in de regel lager dan in de rest van de week.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen