210 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 210 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 55 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (36), Het Hogeland (25), Midden-Groningen (21), Eemsdelta (18), Stadskanaal (15), Oldambt (13), Westerwolde (12), Veendam(5) en Pekela (4). Ook zijn er zes besmettingen waarvan de woongemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Bij het RIVM zijn 11.398 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn 609 minder dan zaterdag..

Het gemiddelde over zeven dagen loopt ook verder op. In de afgelopen zeven dagen zijn gemiddeld dagelijks 9.871 besmettingen vastgesteld, zaterdag lag het weekgemiddelde nog op 6815 besmettingen.

Het afgelopen etmaal werden acht sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Het staat echter niet vast of die mensen ook echt in die 24 uur zijn overleden of dat het overlijden later is geregistreerd.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen zondag 1.490 coronapatiënten, van wie 305 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen