141 nieuwe coronabesmettingen en twee sterfgevallen in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn 141 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag. Ook werden twee sterfgevallen gemeld bij het RIVM. Deze personen kwamen uit de gemeenten Eemsdelta en Groningen.

In de gemeente Groningen werden 35 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (27), Midden-Groningen (19), Stadskanaal (12), Oldambt (11), Het Hogeland (10), Westerwolde (9), Eemsdelta (8) en Veendam (5). In de gemeente Pekela werden geen besmettingen gemeld. Ook zijn van vijf positieve testen de woongemeente onbekend.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames gemeld bij het RIVM.

Aantal ziekenhuisopnames

In de provincie Groningen lagen dinsdagochtend 19 patiënten met een bewezen coronabesmetting in het ziekenhuis. Dat meldt Acute Zorgnetwerk Noord Nederland dinsdag. Dat zijn er zeven meer dan vorige week dinsdag. Daarvan liggen 9 patiënten op een intensive care-afdeling, een toename van drie ten opzichte van vorige week. In de drie noordelijke provincies zijn 70 patiënten opgenomen waarvan 18 op een IC.

Landelijk registreerde het RIVM 5.791 nieuwe coronabesmettingen. Bij het RIVM werden twintig nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona geregistreerd. Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen steeg tot 849. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Op de ic’s liggen 192 coronapatiënten. In het afgelopen etmaal werden 122 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Dat is het hoogste aantal nieuwe opnames in één dag sinds 22 mei.

Weekupdate RIVM

In de provincie Groningen kregen 1074 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat meldt het RIVM in de wekelijkse update dinsdagmiddag. Dat zijn 390 meer positieve tests dan de week ervoor toen 684 positieve tests werden gemeld. Er werden twee Covid-sterfgevallen gemeld uit de provincie Groningen bij het RIVM.

De stijging in Groningen ligt onder het landelijk gemiddelde. In de afgelopen week registreerde het RIVM landelijk opnieuw fors meer positieve coronatests en ziekenhuisopnames. “In de afgelopen week zijn er 39 procent meer personen met een positieve coronatest gemeld dan in de week ervoor”, aldus het RIVM. Het gaat om 53.979 nieuwe positieve tests in de afgelopen week. Een week eerder werden nog 38.733 besmettingen gemeld.

In alle regio’s en alle leeftijdsgroepen steeg het aantal meldingen. In de leeftijdsgroep 30-39 jaar was het aantal meldingen het hoogst. Ruim 285.254 mensen lieten zich testen bij de GGD, 27 procent meer dan vorige week.

Ook het aantal positief op corona geteste verpleeghuisbewoners is sinds begin oktober aanzienlijk gestegen. Het aantal positief gemelde verpleeghuisbewoners waren in de afgelopen weken van 186 begin oktober naar 1022 positieve coronatesten in de afgelopen week.

Het aantal ziekenhuisopnames steeg met 31 procent ten opzichte van een week eerder. In de afgelopen week werden 834 patiënten opgenomen met corona. Daarvan werden 140 nieuwe personen opgenomen op de IC.

In de afgelopen week werden 102 coronagerelateerde sterfgevallen gemeld.

Reproductiegetal

Het reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het coronavirus zich verspreidt, is bijna gelijk gebleven, van 1,19 naar 1,20. (gebaseerd op 18 oktober). Het getal wordt altijd achteraf berekend. Een ‘R’-getal van 1,20 betekent dat 100 besmette Nederlanders, samen 120 anderen besmetten met corona, en het virus zich dus verder verspreid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen