38 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Pexels via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 38 nieuwe coronabesmettingen gemeld in het afgelopen etmaal. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 9 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerwolde (12), Midden-Groningen (8), Stadskanaal (5), Oldambt (2) en Veendam (1). In de gemeenten Het Hogeland, Westerkwartier en Pekela werden geen besmettingen geregistreerd. Ook is er één besmetting, waarvan de woongemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Aantal ziekenhuisopnames

In de provincie Groningen lagen dinsdagochtend 10 patiënten met een bewezen coronabesmetting in het ziekenhuis. Dat meldt Acute Zorgnetwerk Noord Nederland dinsdag. Daarvan liggen 3 patiënten op een intensive care-afdeling. In de drie noordelijke provincies zijn 21 patiënten opgenomen waarvan 8 op een IC.

Landelijk registreerde het RIVM 1.932 nieuwe coronabesmettingen. Dat is  meer dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen (1717). Bij het RIVM werden zeven nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona geregistreerd.

Weekupdate RIVM

In de provincie Groningen kregen 316 personen een positieve corona-uitslag in de afgelopen week. Dat meldt het RIVM in de wekelijkse update dinsdagmiddag. Dat zijn 4 meer positieve tests dan de week ervoor toen 312 positieve tests werden gemeld. Er werden geen Covid-sterfgevallen gemeld bij het RIVM.

Na weken van snelle daling is het aantal nieuwe coronagevallen nu weer opgelopen. In de afgelopen week registreerde het RIVM 12.016 positieve tests, 2 procent meer dan vorige week. Het instituut spreekt van een stabilisatie. Ook het reproductiegetal kruipt omhoog. Het aantal gemelde ziekenhuisopnames en sterfgevallen bleef ongeveer gelijk.

Het aantal coronagevallen neemt vooral toe onder twintigers, dertigers, vijftigers en zestigers. Zo testten bijna 2100 mensen van 20 tot en met 29 jaar positief, 7 procent meer dan de week ervoor. Het aantal coronagevallen onder dertigers steeg met 5 procent, onder vijftigers met 11 procent en onder zestigers met 18 procent. Onder jonge kinderen daalt het aantal gevallen juist. Meer dan de helft van alle mensen raakt nog steeds thuis besmet. Het aandeel van horeca in alle besmettingen veranderde niet, het percentage mensen dat op het werk besmet raakte steeg wel.

Bij 235 mensen waren de klachten zo erg, dat ze vorige week in een ziekenhuis werden opgenomen. Dat is vrijwel gelijk aan de 236 opnames in de week ervoor. Het aantal mensen dat op een intensive care kwam te liggen, daalde wel, van 59 naar 46. Het RIVM kreeg 29 meldingen van sterfgevallen, tegen 34 de week ervoor.

Het reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het coronavirus zich verspreidt, steeg naar 0,96. Dat is het hoogste niveau in de afgelopen weken. Als het cijfer onder de 1 zit, daalt het aantal nieuwe besmettingen nog wel, maar hoe dichter bij de 1 het cijfer komt, hoe langzamer die daling gaat.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen