Gemeenteraadsfracties: “College is oorverdovend stil over Parkcommissie Stadspark”

Foto: Stadspartij Groningen

De gemeenteraadsfracties van De Stadspartij, de VVD, de SP en het CDA gaan woensdag vragen stellen over de Parkcommissie Stadspark tijdens het wekelijks vragenuurtje.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van afgelopen 2 juni deed het college de stellige uitspraak dat er haast gemaakt zou worden met het oprichten van de Parkcommissie Stadspark. Dit naar aanleiding van het raadsvoorstel “Herijking visie Stadspark, doorontwikkeling evenemententerrein Stadspark”.

“Wij zijn nu inmiddels bijna vier maanden verder en van de zijde van het college is het nog steeds oorverdovend stil. De Stadspartij, VVD, SP en CDA hebben signalen ontvangen en
het lijkt erop dat niemand ook maar iets heeft vernomen vanuit het college”, aldus Amrut Sijbolts, fractievoorzitter van de Stadspartij.

Bij monde van wethouder Roeland van der Schaaf werd in juni beloofd dat het college er bovenop zou zitten en dat de Parkcommissie Stadspark breed wordt samengesteld zowel vanuit mensen, vanuit initiatieven en omwonenden net zoals rustzoekers, jongeren en ouderen. Volgens de wethouder vertegenwoordigt De Parkcommissie Stadspark na oprichting vele belanghebbenden zodat zij een afgewogen advies richting ons college kunnen geven.

“Het stoort de Stadspartij dat er net als zo vaak pas achteraf met belanghebbenden wordt gesproken over (nieuwe) plannen van het college. En al helemaal dat het erop lijkt dat de toekomstige inspraak en participatie van inwoners over het Stadspark al vier maanden op z’n gat ligt”, besluit Sijbolts.

De Stadspartij wil, samen VVD, SP en CDA morgen, woensdag 29 september, duidelijkheid van het college.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen