34 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 34 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 30 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (12), Veendam (7), Het Hogeland en Westerwolde (6), Westerkwartier en Oldambt (3), Eemsdelta, Stadskanaal, Pekela (1). Ook is er één besmetting, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 2.051 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat zijn er 159 minder dan zondag. Het gemiddeld aantal positieve coronatests is gedaald. In de afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2.077 positieve tests per dag geregistreerd.

Volgens het instituut zijn er het afgelopen etmaal vier sterfgevallen door corona gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. Ook in het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe met twee patiënten sinds zondag. In totaal liggen nu 551 mensen in het ziekenhuis vanwege Covid-19, van wie 192 patiënten op een intensivecareafdeling. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen