37 nieuwe coronabesmettingen en één ziekenhuisopname in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 37 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 10 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Westerkwartier (8), Midden-Groningen (5), Het Hogeland en Veendam (4), Eemsdelta (3), Westerwolde (2) en Stadskanaal (1). In de gemeente Pekela en Oldambt werden geen besmettingen geregistreerd.

In de provincie Groningen werd één persoon uit de gemeente Westerwolde in het ziekenhuis opgenomen. Er werden geen sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld.

Aantal ziekenhuisopnames

In de provincie Groningen lagen vrijdagochtend 15 patiënten met een bewezen coronabesmetting in het ziekenhuis. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland. Daarvan liggen 8 op een intensive care. Dat is één patiënt meer sinds de laatste update. De acht patiënten op een IC is gelijk gebleven. In Noord-Nederland lagen 35 patiënten, van wie 18 op de IC.

Landelijk

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 2.172 mensen. Dat zijn er 60 meer dan donderdag. Gemiddeld stijgt het aantal positieve tests. Er werden 2.107 positieve tests per dag geregistreerd in de afgelopen zeven dagen.

Er liggen 566 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 194 op de IC liggen. Dat meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Afgelopen etmaal werden tien nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona bij het RIVM geregistreerd. Dat betekent niet dat deze mensen allemaal in die tijd overleden zijn, want het duurt vaak een poosje voor een sterfgeval wordt doorgegeven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen