Jalt de Haan verkozen als lijsttrekker CDA Groningen

Jalt de Haan.
Foto: CDA Groningen

Jalt de Haan is de lijsttrekker van het CDA Groningen voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Donderdagavond werd hij door de leden van het CDA Groningen unaniem verkozen, meldt het CDA.

De Haan (30) is in het dagelijks leven leerkracht van groep acht op de Dom Helder Camara basisschool in Beijum en daarnaast al enige jaren werkzaam als fractiemedewerker voor het CDA in Groningen.

De Haan volgt René Bolle op die na acht jaar fractievoorzitter geweest te zijn van het CDA ermee stopt.

‘Groningen is een prachtige gemeente. Waar er tal van inwoners zijn die zich inzetten voor een ander. Tegelijkertijd maak ik me zorgen. Je ziet dat onze samenleving steeds meer lijkt te draain om het eigen ik’, aldus De Haan. ‘Hierdoor lijken de tegenstellingen tussen jong, oud, laag- en hooggeleid, platteland en stad en arm en rijk steeds groter te worden. Het idee dat we er allemaal beter van worden als iedereen maar het beste voor zichzelf kiest, is niet waar. Het is tijd voor verbinding en verandering.’

Jacob Boonstra, voorzitter van de selectiecommissie, is blij met de nieuwe lijsttrekker. ‘De Haan is iemand die verfrissend en met lef onze idealen naar voren kan brengen. Vol positiviteit, enthousiasme en nieuwe ideeën. In een jonge gemeente als Groningen zijn we er van overtuigd dat we met de Haan vele studenten, starters en gezinnen kunnen aanspreken. Ook heeft hij laten zien zich hard in te willen zetten voor de leefbaarheid in de dorpen van onze gemeente.’

De Haan mikt in zijn nieuwe rol op zetelwinst in de Groningse gemeenteraad: “Ik geloof in ons verhaal en ben ervan overtuigd dat het breed draagvlak zal vinden in onze gemeente. Ons programma zal je wellicht verrassen, omdat we nieuwe keuzes maken die passen bij deze tijd, de traditie van onze partij en de toekomst van onze gemeente.”

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden