Stadspartij stelt vragen over “Chaos bij werving zwembadpersoneel”

Archief de Redactie
Archief de Redactie
Foto: Gemeente Groningen

Bij de fractie van Stadpartij Groningen zijn signalen binnengekomen dat de werving van personeel voor de zwembaden in de gemeente allesbehalve soepel en goed verloopt.

De zwembaden in de gemeente kampen al een poos met een groot personeelstekort. Sport050 meldde eind augustus opnieuw dat uitval van zwemactiviteiten kon gebeuren door een tekort aan personeel. Ook in mei hielden de zwembaden Kardinge, de Parrel en Helperbad hun deuren enige tijd dicht voor recreanten, omdat er onvoldoende toezicht was.

De Stadspartij kreeg signalen binnen over het allesbehalve soepel en goed lopen van werving van personeel voor de zwembaden in de gemeente. Er is bijvoorbeeld iemand op sollicitatiegesprek geweest en daar bleek dat diegene die het gesprek afnam helemaal verkeerd was geïnformeerd door het wervingsbureau, in dit geval Randstad, of door het managementteam bij Sport050”,
aldus Amrut Sijbolts, fractievoorzitter van de Stadspartij.

“Bij de samenwerking met Randstad, zij doen dus de werving en selectie, en Sport050 worden fouten gemaakt waardoor goed opgeleide zweminstructeurs niet op een juiste manier worden behandeld en beoordeeld tijdens het eerste gesprek met Sport050”.

“En dat is doodzonde want hierdoor blijven mensen die de vacature kunnen vervullen werkeloos thuis zitten en blijven veel vacatures vacant”, zegt Sijbolts.

Het is voor de Stadspartij onmogelijk te achterhalen waar het probleem precies zit maar de signalen zijn duidelijk en daarom stelt de Stadspartij samen met de VVD, PVV en 100% Groningen opnieuw vragen aan het college tijdens het wekelijkse vragenuurtje in de gemeenteraad.

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen