84 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 84 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 37 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland, Midden-Groningen en Westerkwartier en Westerwolde (8), Eemsdelta (5), Veendam, Stadskanaal en Oldambt (2). Van vier besmettingen is niet bekend uit welke gemeente ze komen.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gemeld.

Landelijk

Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend kreeg het RIVM 2.793 meldingen van positieve tests. Dat zijn er ruim tweehonderd meer dan tussen donderdagochtend en vrijdagochtend, toen werden, na correctie, 2561 positieve testuitslagen geregistreerd.

In de afgelopen zeven dagen zijn 17.729 nieuwe gevallen gemeld bij het RIVM. Dat komt neer op gemiddeld ruim 2.500 positieve tests per dag. Nederland schommelt al zo’n twee weken rond dat niveau.

Het aantal sterfgevallen steeg, net als gisteren, met negen. In de afgelopen zeven dagen zijn 41 sterfgevallen gemeld bij het RIVM, gemiddeld bijna zes per dag.

Ziekenhuizen behandelen zaterdag ongeveer evenveel coronapatiënten als een dag eerder. In totaal zijn er nu 654 mensen in het ziekenhuis opgenomen vanwege Covid-19. Op de intensive cares liggen iets minder coronapatiënten dan een dag eerder. Vrijdag ging het om 216, inmiddels gaat het om 212 patiënten. Dat blijkt uit de dagelijkse cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden