Groningse middelbare scholieren meest actief met sexting van heel Nederland

Foto: Publiek Domein

Van alle middelbare scholieren in de provincie Groningen doet 1 op de 20 middelbare scholieren (5,1%) aan sexting. Hiermee zijn deze leerlingen het actiefst met sexting van heel Nederland. Dat concludeert VPNGids.nl.

Sexting is het delen van seksueel getinte tekstberichten, foto’s of video’s van jezelf met anderen. VPNGids baseert zich op de meest recente cijfers van GGD’s en het CBS, in verband met de Dag van de Seksuele Gezondheid op 4 september. Op VPNGids.nl is alles te vinden over VPN’s, privacy, en online bescherming.

Groningse leerlingen zijn hierin het meest actief. In de gemeente Stadskanaal doen Groningse jongeren het vaakst aan sexting, namelijk 1 op de 16 middelbare scholieren. In Westerkwartier stuurt 1 op de 24 pubers seksueel getinte berichtjes of foto’s naar anderen, het minst van alle Groningse gemeenten. Dat is meer dan het landelijk gemiddelde van 1 op de 29 leerlingen.

Meisjes doen meer aan sexting dan jongens

Nederlandse meisjes geven iets vaker aan dat ze seksueel getinte berichtjes en foto’s sturen (3,7%) dan jongens (3,2%). Ook per opleidingsniveau zijn er grote verschillen in hoe vaak er aan sexting wordt gedaan. Op het vmbo stuurt 1 op de 23 leerlingen seksueel getinte berichtjes, terwijl op de havo 1 op de 32 het doet en op het vwo slechts 1 op de 50.

Kijk voor meer informatie over het onderzoek op: www.vpngids.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen