Stadspartij Groningen: “Eindelijk een echte campus op Zernike”

Foto: via Stadspartij Groningen

De Stadspartij Groningen wil dat er ‘eindelijk een echte campus op Zernike” komt. De woningnood onder studenten is al jarenlang een groot probleem in onze “studentenstad” Groningen, meldt de Stadspartij.

Er is een groot tekort aan kamers en studentenwoningen. En dit probleem wordt met de komst van steeds meer (internationale) studenten elk jaar groter. Dit komt volgens de Stadspartij omdat dit college en een aantal colleges hiervoor de beslissing voor een volwaardige campus mét bewoning op het universiteitsterrein Zernike steeds voor zich uit hebben geschoven.

“Al in 2009 had de Stadspartij ideeën om studentenwoningen te bouwen op Zernike en op het Suikerunieterrein. Maar twaalf jaar geleden was het woord “campus” al besmet in deze stad”, aldus Amrut Sijbolts, fractievoorzitter van de Stadspartij.

Door de toegenomen overlast van studenten in bepaalde wijken, de gigantische toeloop van vooral internationale studenten en het tekort aan woningen in de hele gemeente hebben is nu de discussie versneld.

“De Stadspartij heeft de afgelopen twaalf jaar, vaak met andere partijen samen, geprobeerd om Zernike, maar ook het Suikerunieterrein, geschikt te maken voor bewoning. Maar telkens bleek dat de gemeente Groningen geen rol zag voor zichzelf bij de ontwikkeling en exploitatie van een campus op Zernike. Het enige wat gebeurde was dat de gemeente vele onderzoeken liet uitvoeren en deze financierde. En niet te vergeten de laatste jaren de noodopvang coördineerde”, stelt Sijbolts.

Vanavond staat de bewoning van campus Zernike voor de zoveelste keer weer op de agenda van de gemeenteraad. Tijdens het debat vanavond in de gemeenteraad vraagt de Stadspartij het college om een fonds op te richten waar marktpartijen gemakkelijk geld kunnen lenen. Hiermee kunnen eindelijk studentencomplexen worden gebouwd op Zernike. “Eindelijk een echte campus”.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen