71 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 71 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 42 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland (11), Eemsdelta, Westerkwartier, Midden-Groningen en Stadskanaal (3), Veendam (2) en Pekela (1). In de gemeenten Oldambt en Westerwolde werden geen besmettingen geregistreerd. Ook zijn er drie besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Eén persoon uit de gemeente Veendam werd opgenomen in het ziekenhuis.

Aantal coronapatiënten in Groninger ziekenhuizen

Maandagochtend lagen er 16 coronapatiënten in de Groningse ziekenhuizen, waarvan zeven op een IC. Dat blijkt uit cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland. Dat is ziekenhuisopname meer ten opzichte van een week geleden. Toen lagen 15 patiënten in het ziekenhuis, waarvan eveneens zeven op de intensive care. In totaal verplegen noordelijke ziekenhuizen nu 45 coronapatiënten, waarvan 17 op een IC-bed.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 2.213 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat zijn er 115 minder dan zondag. Ook is dat lager dan het gemiddelde in de afgelopen zeven dagen (2.532).

Volgens het instituut zijn er het afgelopen etmaal twee sterfgevallen door corona gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. Ook in het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Ziekenhuizen behandelen 47 coronapatiënten meer dan gisteren. In totaal liggen nu 689 mensen in het ziekenhuis vanwege Covid-19, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Vooral de verpleegafdelingen hebben het aanzienlijk drukker gekregen. Zij behandelen nu 469 coronapatiënten, 51 meer dan zondag. Het aantal coronapatiënten op de intensive cares daalde met 4 naar 220. Dat aantal is de laatste tijd redelijk stabiel.

Uit de coronadashboard van de Rijksoverheid blijkt dat de meest gevonden variant van het coronavirus met 99,2 procent de Deltavariant is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen