74 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 74 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 39 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland (8), Westerkwartier (6), Midden-Groningen en Westerwolde (5), Oldambt(4), Stadskanaal, Veendam, Eemsdelta (2), Pekela (1) en van één besmette persoon is de woonplaats onbekend.

In de provincie Groningen werden geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus.

Landelijk

Bij het RIVM zijn 2.342 nieuwe positieve tests gemeld. Dat zijn er 128 minder dan zaterdag. Het weekgemiddelde is opnieuw gestegen. Afgelopen zeven dagen werden gemiddeld 2562 nieuwe coronagevallen per dag geregistreerd.

Het RIVM meldt zondag twee nieuwe sterfgevallen als gevolg van corona. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur zijn overleden, want soms duurt het een tijdje voor een sterfgeval is doorgegeven.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen zondag 642 coronapatiënten, van wie 224 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen