73 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: TomCam via Pixabay

In de provincie Groningen zijn 73 nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen 24 uur gemeld. Dat blijkt donderdagmiddag uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente Groningen werden 30 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Het Hogeland (8), Westerwolde (7), Westerkwartier (6), Eemsdelta (5), Midden-Groningen (4), Pekela (3), Oldambt (2), Stadskanaal en Veendam (1). Ook zijn er zes besmettingen, waarvan de woongemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden geen sterfgevallen en ziekenhuisopnames gemeld als gevolg van het coronavirus.

Aantal ziekenhuisopnames

In de Groningse ziekenhuizen liggen 17 patiënten, waarvan 8 op een IC-bed. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland donderdag. Dat zijn twee patiënten meer dan vorige week. In de noordelijke ziekenhuizen zijn 37 patiënten met corona opgenomen, waarvan 19 patiënten op een IC-bed.

Landelijk

Bij het RIVM zijn tussen woensdagochtend en donderdagochtend 2.651 nieuwe positieve coronatests gemeld. Dat zijn er meer dan gemiddeld in de afgelopen zeven dagen (2.498).

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen momenteel 658 coronapatiënten, staat in de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 16 minder dan gisteren. Op de ic’s daalde het aantal patiënten met Covid-19 afgelopen etmaal met 10 mensen naar 218. Er werden 11 nieuwe ernstig zieke coronapatiënten opgenomen op de intensive cares.

Op de verpleegafdelingen nam het aantal bedden dat door coronapatiënten bezet wordt gehouden af met 6. Zorgmedewerkers in de klinieken verzorgen op dit moment 440 patiënten met Covid-19. Op de verpleegafdelingen werden 61 nieuwe coronapatiënten opgenomen.

Bij het RIVM werden acht corona-gerelateerde sterfgevallen gemeld.

Europese coronakaart

Op de kaart van coronagevallen in Europa kleurt Groningen net als vorige week oranje. Het Europees gezondheidsinstituut ECDC maakte vandaag de nieuwe coronakaart bekend. Hiervoor wordt gekeken naar het aantal vastgestelde besmettingen en het percentage positieve tests. De kaart heeft vier kleuren: groen, oranje, rood en donkerrood.

Alleen Flevoland, Noord-Holland en Zuid-Holland en Limburg blijven op rood staan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen