57 nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 57 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag.

In de gemeente Groningen werden 33 positieve tests geregistreerd. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (6), Westerkwartier en Stadskanaal (3), Veendam en Westerwolde (2), Het Hogeland, Pekela en Oldambt (1). In de gemeente Eemsdelta werden geen besmettingen vastgesteld. Ook zijn er vijf besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werden sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Eén persoon uit de gemeente Veendam werd opgenomen in het ziekenhuis.

Aantal coronapatiënten in Groninger ziekenhuizen

Maandagochtend lagen er 15 coronapatiënten in de Groningse ziekenhuizen, waarvan zeven op een IC. Dat blijkt uit cijfers van het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland. Dat is een lichte toename ten opzichte van een week geleden. Toen lagen 12 patiënten in het ziekenhuis, waarvan vijf op de intensive care. In totaal verplegen noordelijke ziekenhuizen nu 37 coronapatiënten, waarvan 19 op een IC-bed.

Landelijk

Tussen zondagochtend en maandagochtend heeft het RIVM 2.425 nieuwe positieve coronatests genoteerd. Dat zijn er 28 minder dan zondag. Ook is het iets minder dan het gemiddelde in de afgelopen zeven dagen (2.451).

Volgens het instituut zijn er het afgelopen etmaal vier sterfgevallen door corona gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. Ook in het weekend worden minder sterfgevallen doorgegeven aan het RIVM.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er liggen nu 678 patiënten met Covid-19, van wie 224 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). in de afgelopen 24 uur werden 12 nieuwe ernstig zieke patiënten op de ic’s opgenomen. Op de verpleegafdelingen worden op dit moment 454 coronapatiënten verzorgd, een stijging van 13 in vergelijking met zondag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen