GGD Groningen komt met mobiele prikunit naar wijken en dorpen

Foto: x3 via Pixabay

GGD Groningen rijdt vanaf aanstaande maandag 16 augustus met een mobiele prikunit door de provincie. Op verschillende locaties in de stad en in de dorpen is het mogelijk om zonder een afspraak te maken een vaccinatie tegen corona te halen, meldt de GGD.

Dichtbij huis

Met de mobiele unit wil GGD Groningen het voor inwoners van de provincie makkelijk maken om zich te laten vaccineren. Inmiddels heeft een groot deel van de Groningers een vaccinatie gehaald.

Inwoners van de provincie die nog geen vaccinatieafspraak hebben gemaakt, kunnen bij de mobiele unit dichtbij huis terecht. Op deze manier wil GGD Groningen het mogelijk maken dat zoveel mogelijk Groningers een prik gaan halen, zodat minder mensen corona krijgen of minder ziek worden.

Wie een vaccinatie wil halen moet wel een ID-bewijs meenemen.

Schema

De mobiele unit staat op maandag 16 augustus bij Winkelcentrum Lewenborg, op dinsdag 17 augustus bij de Lidl in Vinkhuizen, op woensdag 18 augustus bij zwembad de Parrel in de wijk Paddepoel/Selwerd, op donderdag 19 augustus bij het Floreshuis op het Floresplein. Voor vrijdag 20 augustus volgt nog informatie wat de priklocatie wordt.

De week erna, in week 34 gaat de unit de provincie in. Op de website van GGD Groningen is het schema met tijden en exacte adressen te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen