28e editie Noorderlicht Internationaal Fotofestival opent zaterdag

Foto: Archief De Redactie

De 28 editie van het Noorderlicht Internationaal Fotofestival opent deze zaterdag op op meerdere locaties in de stad en de provincie.

Het thema is dit jaar ‘The makeable mind’. Deze aflevering gaat over de toenemende worsteling van de mens met de begrippen ‘waarheid’ en ‘werkelijkheid’.

‘Halve, hele en lege waarheden worden van alle kanten op ons afgevuurd en we worden continu gevraagd te oordelen: wat en wie vertrouwen we? En als iets fake is, maar wel echte gevolgen heeft, is het dan nog steeds fake? Wat voor nieuwe werelden en werkelijkheden ontstaan er door onze op hol geslagen beeldcultuur en technisch ongekende mogelijkheden, vraagt Noorderlicht zich af tijdens ‘The Makeable Mind’.

De locaties in Groningen zijn De Akerk, Noorderlicht Studio, Pictura, NP3|RE:Search:Gallery, Forum Groningen, Oude Camerabioscoop, Kunstpunt Groningen, Tschumipaviljoen, NP#|eMMA en Artphy.

Het festival is met ingang van dit jaar een biënnale en vindt plaats in Groningen en Friesland, met een extra tentoonstelling in Den Haag.

Het Groningse gedeelte van ‘The Makeable Mind’, de 28ste editie van het Noorderlicht International Fotofestival vindt plaats van zaterdag 7 augustus tot en met 3 oktober.

Festivalpas Groningen

Voor de Groningen-editie wordt een festivalpas verkocht, die geldig is voor alle locaties.

Kijk voor meer informatie: www.noorderlicht.com

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen