212 nieuwe coronabesmettingen en één sterfgeval in provincie Groningen

Foto: De Redactie

In de provincie Groningen zijn 212 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdagmiddag. In de provincie Groningen gaat het om 63 besmettingen meer dan donderdag.

In de gemeente Groningen werden 106 personen positief getest. In de overige gemeenten werden besmettingen vastgesteld in Midden-Groningen (20), Het Hogeland (19), Westerkwartier (18), Oldambt (13), Stadskanaal (11), Eemsdelta (8), Veendam (7), Westerwolde (4), Pekela (3) en drie besmettingen, waarvan de gemeente onbekend is.

In de provincie Groningen werd één sterfgeval uit de gemeente Midden-Groningen gemeld in de afgelopen 24 uur. Eén persoon uit de gemeente Midden-Groningen is opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend is het coronavirus vastgesteld bij 6.453 mensen. Dat zijn er 179 meer dan donderdag. Het gemiddelde aantal positieve tests daalt. In de afgelopen zeven dagen zijn er gemiddeld 8.083 positieve tests per dag geregistreerd.

Opnieuw zijn meer nieuwe coronapatiënten opgenomen in de Nederlandse ziekenhuizen. Er liggen nu 477 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 107 op de IC, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden ook drie overleden covid-patiënten gemeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen